Relatietherapie

Je relatie is goed als je intimiteit deelt met je partner en veiligheid vindt als het echt nodig is. Zo’n relatie is ook goed voor je vertrouwen in jezelf en in de wereld, en voor je gezondheid.

Loopt jouw relatie al langere tijd niet goed? Is er vaak ruzie of verwijdering? Vaak om onbelangrijke punten. Voel je je er rot over? En zouden jullie beiden het wel beter willen?

Dan is er GOED NIEUWS: dit probleem kunnen we nu goed behandelen. Het resultaat (vaak al binnen enkele maanden): jullie patroon wordt doorbroken: jullie relatie wordt rustiger, liefdevoller, close en intiem.

Als jijzelf je ‘reactief’ voelt, dan is er door een beangstigende opmerking (of gedrag) van je partner meestal (verlatings)angst in je opgeroepen. Je reageert met schrik op dreigende verlating, net als vroeger als kind, en dan met heftig reactie-gedrag. Toen je jong was, werkte dat waarschijnlijk bij je ouders. Maar bij je partner NU werkt het kennelijk NIET goed. Die schiet ook ergens in…
Nu begrijp je ook waarom oude relatietherapie (afspraken maken, assertiviteit, afstemmen, beter communiceren, tot tien tellen, positief denken, vertrouwen) nauwelijks werkte: het klopt gewoon niet met hoe wij mensen zijn.

 

Behandeling met Houd-Me-Vast-aanpak

  • In 9-HMV-sessies leren jullie je relatie begrijpen en je reactie-patroon. Jullie doorbreken je negatieve patronen en leren beter communiceren. Jullie leren oude kwetsingen onder ogen zien en vergeven. En jullie versterken intimiteit. In gesprekken en door oefeningen, ook thuis.
  • Daarna kun je in de veilige bedding van een gestructureerde Parengroep maandelijks aan jullie relatie werken – met individuele begeleiding.

Onze effectieve Houd-Me-Vast-aanpak – met de nieuwste inzichten uit het wetenschappelijke onderzoek naar hechting en liefde – is gebaseerd op EFT (Emotionally Focused Therapy) dat ontwikkeld is door dr. Sue Johnson.

 

Varianten – gebaseerd op de Houd-me-Vast-aanpak

  • 15 à 20 HMV-sessies – extra effectief door werk-op-maat
  • 9-avonden-groep
  • Weekend HMV met optionele terugkomdag – ook bij jullie thuis.
  • Sessies – ook bij jullie thuis (of in de buurt); ook ’s avonds.
  • Intimiteits-issues – met psychotherapie, oefeningen, spel, massages, meditaties – in sessies en in workshops.

 

Voor wie?

  • Voor paren met relatie-problemen met hechting
  • Ook preventief, om levenslang een fijne relatie te krijgen.
  • Ook voor stellen die net zijn begonnen met hun nieuwe relatie.

Chat 0626066802 of bel ons. Of bezoek een Kennismaking in Djoj, Amsterdam of Utrecht. Of ga naar een voorlichtingsavond bij een huisarts (in Utrecht).